שיעור מס' 3 - מאין באים הרצונות?
×
מאין באים הרצונות שלנו? מה גורם לנו לרצות כל פעם משהו אחר? האם אנחנו כמו ילדים קטנים? חלק מהרצונות באים מהפיזיולוגיה של הגוף שלנו, שרוצה למלא את עצמו במזון, לנוח ולישון.
אנחנו מחלקים את כל הרצונות שלנו לרצונות בסיסיים ולרצונות אנושיים. הרצונות הבסיסיים, שנובעים מהצורך הפיזיולוגי שלנו, הם הרצונות לאוכל, למין ולמשפחה, ואנחנו, כחלק מעולם החי, לא יכולים להתקיים בלעדיהם.
יחד עם זאת אנו בני אנוש, ולמרות שחיינו טבעיים, גשמיים, שבזה אנחנו לא כל כך שונים מדרגת החי, אנו גם רוצים משהו ששייך למין האדם. הרצונות האנושיים, שנובעים בעיקר מהשפעת הסביבה, הם הרצונות לכסף, לכבוד, לשליטה, למושכלות (ידע), לתרבות, לחינוך, לדת ועוד הרבה דברים שאנחנו מפתחים מעצמנו, לפי חשיבותם בסביבה שבה אנו חיים, והם בדרך כלל לא פחות חשובים לנו מאוכל, ממין וממשפחה.
אנחנו מוכנים להקריב הרבה מהרצון שלנו לאוכל, למין ולמשפחה, כדי שיהיו לנו יותר חינוך, תרבות ומדע. יש אנשים שמוכנים להקריב הרבה מעצמם כדי להשיג כסף, כבוד ושליטה, ולא כל כך חשוב להם אוכל, מין ומשפחה. הם ממלאים את הרצונות האלה רק ברמה ההכרחית.
×
האם סיימתם לצפות בווידיאו של השיעור?
ענו על השאלות בדף כדי להמשיך אל השלב הבאנושא ראשי
הרצונות הגופניים והרצונות האנושיים של האדם.
נושאי משנה
1. מקורם של רצונות האדם.
2. לרוב, רצונות אנושיים (כמו כסף, כבוד, שליטה, מושכלות, תרבות, חינוך, דת) חשובים לנו יותר מהרצונות הבסיסיים (אוכל, מין ומשפחה).
מקורות
"לפי התאוריה של מאסלו, מרבית הצרכים שרמתם בסיסית, צריכים להיענות לפני שהפרט ישתוקק בחוזקה לצרכים משניים או ברמה גבוהה יותר".
en.wikipedia.org